RobbertClaus Posted April 23 Report Posted April 23 Od jakiegoś czasu szukałem w Trójmieście miejsca, które łączyłoby w sobie dobrą kuchnię, profesjonalnie zrobione drinki i fajną, ale niekrzykliwą atmosferę. W końcu trafiłem na Secret Room Gdańsk i czuję, że muszę się z Wami podzielić, bo to jest zdecydowanie perełka. Mieści się przy ul. Stępkarskiej 7 nad Motławą, więc lokalizacja jest świetna – blisko do przystanku tramwaju wodnego, Muzeum II Wojny Światowej czy koła widokowego AmberSky. Co robi na mnie największe wrażenie? Atmosfera i klimat – wnętrze jest nowoczesne, ale bardzo przytulne, z umiarkowanym oświetleniem, które sprzyja rozmowom. Nie ma tego typowego, głośnego "nightlife" hałasu, czuć, że ktoś pomyślał o komforcie gości. To miejsce, które świetnie sprawdzi się zarówno na randkę, jak i spotkanie ze znajomymi. Jedzenie – w menu znajdziecie genialną kuchnię w stylu europejskim, dania WOK oraz street food. Byłem już dwa razy i za każdym razem dania były przepyszne i pięknie podane. Polecam szczególnie dania z rybą – rewelacja! Bar i koktajle – to coś, co wyróżnia to miejsce. Barmani mają naprawdę perfekcyjne podejście do jakości, a autorskie koktajle zaskakują nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Strefa lounge i shisha – jeśli lubicie chillout, jest też profesjonalna strefa lounge, gdzie można odpocząć z shishą. Dla kogo to miejsce? Według mnie Secret Room Gdańsk to świetna opcja dla każdego, kto ceni sobie spokojną, ale jednocześnie stylową atmosferę. Będzie idealny na: romantyczną kolację we dwoje – dzięki nastrojowemu oświetleniu i stonowanej elegancji, spotkanie ze znajomymi – przy pysznych daniach WOK czy street foodzie i dobrze dobranym drinku, imprezę firmową lub urodziny – można zorganizować eventy i imprezy tematyczne w tej przestrzeni. Swoją drogą, jeśli macie urodziny, to w Secret Room przysługuje Wam 20% zniżki na całe menu! Wystarczy wpisać kod "URODZINY20" podczas rezerwacji online – świetna sprawa, prawda? Szczegóły praktyczne: Adres: Stępkarska 7, 80-859 Gdańsk Godziny otwarcia: Poniedziałek – czwartek: 17:00 – 00:00 Piątek – sobota: 15:00 – 01:00 (na podstawie informacji z Facebooka) Niedziela: 14:00 – 00:00 Kontakt i rezerwacje: Telefonicznie pod numerem +48 888 773 999 lub przez formularz na stronie. Dla grup od 3 osób obowiązuje opłata serwisowa w wysokości 10%. Vibe i muzyka: W tle leci muzyka od lokalnych i międzynarodowych artystów, czasem są też wydarzenia z muzyką na żywo – trzeba śledzić ich kalendarz. Podsumowując: Jestem pod wrażeniem. Brakowało mi w Gdańsku miejsca, które łączyłoby taki poziom dbałości o każdy szczegół – od wystroju, przez jakość jedzenia, aż po podejście do klienta. Na pewno tam wrócę, zwłaszcza żeby spróbować nowego menu, które podobno właśnie weszło. A Wy, znacie Secret Room? A może macie swoje sprawdzone miejscówki w Gdańsku, które polecacie na luźniejszy wieczór? Dajcie znać w komentarzach! Chętnie posłucham Waszych opinii. Quote
Recommended Posts