Jump to content
Linguaholic

Recommended Posts

Posted

Ljudi misle da znaju šta rade kad sjednu za automat. E pa, ja nisam znala. Bila je ona dosadna srijeda u januaru, kiša je lupala po prozoru, a ja sam imala onu vrstu dosade koja vas na kraju natjera da brojite pločice u kupatilu. Dvadeset i treća je bila.

Muž je gledao neku utakmicu u dnevnom boravku, pas je hrkao pored mene, a ja sam skrolala po mobitelu kao zombi. I tako, iz puke radoznalosti, kliknem na nešto što mi je iskočilo. Banner. Crveno-crni. Onako kričav. Trebala sam odmah pobjeći. Ali prst mi je već otišao dalje.

Završila sam na https://vavada.solutions/hr/ .

Prvo sam mislila – ma daj, još jedna stranica. Ali nešto me držalo. Možda tajming, možda kiša, možda godina koja je tek počela, a već mi se činila duga. Htjela sam neku malu avanturu. Bez posljedica.

Registracija je bila smiješno jednostavna. Nisam morala skidati aplikacije, slati pasoš na Viber, moliti se bogovima interneta. Samo ime, mejl, par klikova. I odjednom – unutra sam.

Depozit? Prvo sam stavila 200 kuna. To je kao dvije kave i kolač u gradu. Ako propadne, propadne. Nije mi bio cilj zaraditi milijune. Htjela sam osjetiti onaj mali adrenalin, znate? Onaj koji vam kaže "možda, baš možda".

Krenula sam sa klasičnim slotovima. Vrtila sam neku starinsku igru s trešnjama. Deset okretaja. Ništa. Dvadeset. Tri sitne dobitke. Srce mi je kucalo malo brže, ali još uvijek sam bila opuštena. U jednom trenutku sam čak zaboravila da igram. Fokusirala se na teksturu tepiha ispred kauča.

Onda je došao taj trenutak.

Okrenula sam peti put na nekoj novijoj igri, sa zmajevima i zlatom. Animacije su bile prejake – skoro pa filmske. I odjednom, ekran je eksplodirao.

Nije bilo onog klasičnog "ding-ding-ding". Bilo je nešto dramatično. Muzika je proradila, zmaj je pljunuo vatru, a brojke na ekranu su počele rasti. Onako, ozbiljno rasti.

Osam stotina kuna.

Pa tisuću i pol.

Pa četiri tisuće.

Ja sam sjedila na kauču, pokrivena dekicom, i nisam mogla vjerovati. Pas se probudio, vjerojatno jer sam prestala disati. Muž je okrenuo glavu: "Šta je?"
– "Ništa", rekoh, glasom koji nije ličio na mene.

Jer nije bilo "ništa". Bilo je sedam tisuća i dvjesto kuna na računu koji sam napravila prije dvadeset minuta.

Osjećaj? Prvo panika. Ozbiljno. Mislila sam: "Ovo nije moguće, crknut će kompjuter, povući će pare, nešto ne valja." Ali prošla je sekunda, pa još jedna. Brojka je ostala.

Nisam isključila računalo. Nisam povukla novac odmah. Ne znam zašto. Možda sam htjela vidjeti je li stvarno.

Igrala sam još pola sata. Ali oprezno. Kao da hodam po ledu. Stavljam male uloge. Gubim 50, dobijem 100. Gubim 70, dobijem 50. Normalna vožnja. Više nisam tražila ludilo. Ludilo me je već posjetilo.

Na kraju sam povukla šest tisuća. Točno. Šest soma. Ostavila sam tisuću-dvije unutra da se igram povremeno. Nisam pohlepna. Nisam ni pametna. Samo sam imala sreću.

Ali znate šta je najbolji dio? Nije novac. Iako, hajde, šest tisuća kuna u sridu je stvarno dobar početak godine. Najbolji dio je bio osjećaj sutradan. Kad sam se probudila, prvo sam pomislila da sam sanjala. Onda sam otvorila aplikaciju banke. I tamo – sjedila je lova.

Nazvala sam najbolju prijateljicu. Rekla joj: "Jel sam ludakinja ako kažem da sam sinoć zaradila šest soma na automatima?"
Ona se nasmijala. Nije mi vjerovala dok joj nisam poslala screenshot.

Otišle smo na ručak. Platila sam ja. Nije to bilo hvalisanje. Bilo je... zahvalnost. Znate ono kad vam život da jednu malu, sićušnu pobjedu bez da ste išta tražili? Nisam to zaslužila. Nisam ga molila. Jednostavno se dogodilo.

Planiram li postati profesionalni igrač? Ne, hvala. Imam posao, kuću, psa koji hrče. Ali s vremena na vrijeme, kad mi je dosadno ili kad osjećam da mi je dan previše siv, otvorit ću opet https://vavada.solutions/hr/ . Ne zbog love. Zbog onog osjećaja iznenađenja. Zbog onog "što ako".

Jer život je dosadan kad sve znaš unaprijed.

Ponekad trebaš samo okrenuti jednu kartu, kliknuti jedan gumb, i vidjeti šta će se desiti. Možda ništa. Možda trešnje. Možda zmaj.

I da, novi depozit sam napravila prije tri dana. Progutala sam stotinu kuna u petnaest minuta. Nije me bilo briga. Jer ono što sam dobila u sridu – to je bilo iskustvo. I nitko mi ga ne može uzeti.

Ako me pitate za savjet – nemojte juriti gubitke. I nemojte misliti da je svaki put Novogodišnja čarolija. Većinom ćete izgubiti. Samo povremeno, baš kad se najmanje nadaste, ekran eksplodira, zmaj proradi i vi sjedite na kauču s najglupljim osmijehom na svijetu.

Tako da – evo me. Idem sad skuhati kavu i možda baciti jedan okret. Samo jedan. Jer na https://vavada.solutions/hr/ još imam onaj ostatak od prošlog puta.

Ako nešto bude, javim. Ako ne bude – nema veze. Bilo je zabavno.

I to je cijela poenta, zar ne?